«

»

sep
04
2013

iPhone 5S en iPhone 5C op 10 september aangekondigd

 

iphone-5s-5c

Apple heeft middels een uitnodiging laten weten dat er een evenement op 10 september (19:00 Nederlandse tijd) zal plaats vinden. Zoals gewoonlijk heeft Apple nog niet bevestigd wat er wordt aangekondigd tijdens het event, echter zijn er wel een aantal verwachtingen.

Verwachting

Na diverse uitgelekte foto’s en geruchten uit verschillende bronnen, ligt de verwachting hoog dat er o.a twee nieuwe iPhone modellen uitkomen. Er wordt gesproken over de iPhone 5S en de iPhone 5C. De iPhone 5S krijgt betere specificaties vergeleken met de huidige iPhone 5 en de iPhone 5C zou daarin tegen een goedkoper (budget) model worden.

iPhone 5S

De directe opvolger van de iPhone 5 wordt de iPhone 5S, dit toestel is te herkennen aan een goud/champagne achtige kleur. De iPhone 5S wordt voorzien van een nieuwere generatie processor, waarschijnlijk de A7. Ook wordt de batterijcapaciteit iets verbeterd van 1430 mAh naar 1560 mAh en krijgt het toestel een 12 megapixel camera. Vermoedelijk blijven de afmetingen van het scherm hetzelfde vergeleken met de iPhone 5.

iphone5sDe bovengenoemde onderdelen worden vaak bij een nieuwe iPhone generatie verbeterd, volgens geruchten zou de iPhone 5S dit keer ook twee nieuwe toevoegingen krijgen: Een vingerafdrukscanner en NFC.

Het verhaal gaat dat op de homebutton een vingerafdrukscanner wordt geïntegreerd zodat je met behulp van je vinger kunt inloggen in verschillende apps zonder het invoeren van een wachtwoord. Ook zou je met behulp van de NFC chip en de vingerafdrukscanner betalingen kunnen verrichten zonder je portomonee. In Japan wordt deze technoglogie al zorgvuldig gebruikt waardoor zij bijvoorbeeld met hun telefoon een blikje cola of een treinkaartje kunnen betalen.

Of deze functies daadwerkelijk worden toegevoegd is vooralsnog even afwachten.

 

iPhone 5C

Op het evenement zal naast de iPhone 5S ook de iPhone 5C worden aangekondigd. De iPhone 5C wordt een goedkoper (budget) model en verschijnt op de markt om te concurreren tegen andere middenklasse telefoons. Het toestel krijgt een plastic behuizing en verschijnt in meerdere kleuren: blauw, groen, geel wit en roze. Over de specificaties is momenteel nog niet veel bekend.

 

iphone-5c-kleuren

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.


*