iPhone Batterij Tips

 

Tips voor het besparen van je Iphone batterij

Je iPhone opladen is voor sommige mensen een dagtaak, de duur van je batterij heeft o.a te maken met hoeveel je het toestel gebruikt en welke handelingen je ermee verricht.

In dit artikel geven wij een aantal tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen. Via het toestel kan je bekijken hoeveel minuten je hem hebt gebruikt en hoelang hij stand/by staat, sinds de laatste keer dat hij volledig is opgeladen. Je kunt deze statistieken opvragen door te klikken op Instellingen> Algemeen> en kiezen voor Gebruik. Onder de “Tijd sinds volledig opladen” staat:

Gebruik: Dit is de tijd dat de iPhone is gebruikt sinds hij volledig is opgeladen. De telefoon wordt o.a gebruikt als je aan het bellen bent, muziek luisteren, surfen op het web of bij achtergrond taken zoals auto-e-mail checken.

Stand-by: De tijd dat de iPhone is ingeschakeld sinds hij volledig is opgeladen, inclusief de tijd de telefoon dat de iPhone op stand-by staat.

Tips:

 •  Zorg ervoor dat je iPhone is voorzien van de meest recente software, ontwikkelaars van Apple vinden regelmatig nieuwe manieren om de prestaties van de batterij te optimaliseren.
 • Beperk het gebruik van de locatie diensten: Er zijn verschillende apps die regelmatig je locatie controleren zoals Maps, dit kan ook de duur van de batterij verminderen. Dit kan je uitschakelen via Instellingen> Algemeen> Locatievoorzieningen of gebruik alleen locatiediensten wanneer dat nodig is.
 • Push-Mail: Afhankelijk van hoe je mail is geconfigureerd, het kan zijn dat je iPhone om het kwartier, half uur of uur controleert of er nieuwe mail is binnengekomen. Deze push functie gebeurt op de achtergrond als je telefoon stand/by staat. Hoe vaker hij controleert of je mail hebt ontvangen hoe meer batterij hij verbruikt. Dit kan je aanpassen via: Instellingen> Mail,Contacten,Agenda> en kies voor “Nieuwe gegevens”
 • Helderheid scherm aanpassen: Het licht dimmen van het scherm is ook een manier om de batterijduur te verlengen. Dit kan via Instellingen> “Helderheid” sleep vervolgens de schuifregelaar naar links om de helderheid van het scherm te verlagen.
 • Push-notificaties: Sommige apps maken gebruik van Push Notificaties om je te waarschuwen van nieuwe gegevens. Een aantal van deze apps zijn bijvoorbeeld: WhatsApp, Skype, Hyves. Deze notificaties kunnen ook de levensduur van je batterij beïnvloeden. Je kan deze push-notificaties volledig uitschakelen of dit per applicatie bepalen, dit kan via Instellingen> “Berichtgeving”
  Let op: Als je de volledige berichtgeving uitschakelt ontvang je geen meldingen meer van de applicaties, ook geen berichtjes van bijvoorbeeld Whatsapp, zodoende is het verstandig dit per applicatie aan te geven.
 • Wi-Fi: Als je zelden gebruik maakt van Wi-Fi, kun je deze uitschakelen om energie te besparen. Dit kan via Instellingen> “Wi-Fi” en set Wi-Fi op Uit.
 • Bluetooth: Als je zelden gebruik maakt van Bluetooth kun je deze uitschakelen om energie te besparen. Ga naar Instellingen> Algemeen> Bluetooth en zet Bluetooth Uit.
 • 3G Netwerk : Je gebruikt het 3G netwerk om snel gegevens te versturen/ontvangen met bijvoorbeeld surfen op internet of downloaden van apps, bij het niet gebruiken van het 3G netwerk met name in gebieden met een beperkt 3G-bereik is het advies om 3G uit te schakelen, wanneer je de batterij-duur wilt besparen. Dit kan via ‘Instellingen’> Algemeen> Netwerk en kies voor 3G uit schakelen. Met 3G uitgeschakeld kan je nog steeds bellen en gebeld worden en zelfs o.a WhatsApp gebruiken indien toegang via EDGE of GPRS beschikbaar is.
 • Airplane Mode: Als je geen gebruik wilt maken van het mobiele netwerk omdat je geen bereik hebt of de iPhone alleen als iPod wilt gebruiken kan je het toestel op Airplane modes zetten, de batterij van de iPhone zal nu aanzienelijk langer meegaan echter kan je in Airplane modes niet bellen, internetten (ook niet via WiFi) Je kan het toestel alleen offline gebruiken.

Voor een goed onderhoud van een lithiumbatterij is het belangrijk dat de elektronen in de batterij van tijd tot tijd in beweging zijn. Laad de batterij ten minste één maal per maand volledig op (tot 100% en dan weer helemaal laten leeglopen).

Helpen de bovenstaande tips niet? Bestel hier een nieuwe batterij.

36 reacties

 1. Stefan zegt:

  Het laatste wat er staat is onjuist. Vroeger met Ni-Cd en Ni-MH batterijen was het het beste om ze *af en toe* helemaal leeg te laten lopen. Voor een lithiumbatterij is dit juist niet aan te raden!!! Hierdoor gaat hij alleen maar sneller stuk.

  Je kan het beste je Li-ion opladen als hij onder de 50% komt. Beter voor de batterij, handiger in het gebruik.

  1. iPhoneScreen.nl zegt:

   *Het artikel is aangepast.
   Apple geeft het volgende advies:

   Voor een goed onderhoud van een lithiumbatterij is het belangrijk dat de elektronen in de batterij van tijd tot tijd in beweging zijn. Laad de batterij ten minste één maal per maand volledig op (tot 100% en dan weer helemaal laten leeglopen).

   1. Stefan zegt:

    Ja ik had het gezien inderdaad. Ik ben het er niet mee eens maar ik ben slechts een van de velen die er een mening over heeft ;). Echter heb ik scheikunde gestudeerd en ik weerspreek het advies van apple. Juist als de accu leeg is, is de structuur van de materialen binnenin de batterij minder stabiel, en kan daardoor makkelijker degraderen. Ingewikkeld technisch verhaal.

    1. tom zegt:

     Vanaf de iPhone 3g zit er al een LIPO batterij in het voordeel is dat deze totaal geen geheugen hebben en ook niet eens in de zoveel tijd volledig leeg te halen en weer op te halen….

 2. Vanstra zegt:

  Een van de belangrijkste tips om de duur van de batterij aanzienlijk te verlengen is door uit te loggen uit de AppStore (via ‘Instellingen’ -> ‘Store’).
  iOS blijkt namelijk op de achtergrond bij het ingelogd zijn in de AppStore continue te ‘pingen’ naar de servers van Apple.

  1. tim zegt:

   heel bedankt ik hoop dat het gaat helpen

 3. Farinho zegt:

  Wanneer mijn batterij leeg loopt krijg ik te maken met een vreemd fenomeen. Als ik zo’n 45% batterij nog heb, valt het netwerk uit … Ik krijg dan helemaal geen service meer. Aan wat kan dit liggen. Ik heb een Iphone 3G. Alvast bedankt voor de reacties !

  1. iPhoneScreen.nl zegt:

   Ik heb dit probleem nog niet eerder gehoord, heb je al geprobeerd de batterij van je iPhone te vervangen?

   1. Sascha zegt:

    Ik heb dat ook met een 3GS. Ik denk dat het te maken heeft met IOS 6. Dat dit teveel stroom vraagt van de iPhone. Ik wil nu downgraden naar 4.., maar ik heb geen idee hoe ik dat kan doen.

 4. Odette zegt:

  Mijn batterij loopt sinds ca een week heel snel leeg, met name als ik er niks mee doe. Ik zorg ervoor dat alle apps weer gesloten zijn. Het is een 3GS en ik heb recent geen update van de software gedaan. Heb m nu zo’n 15 maanden. Probleem: deze iphone kan onmogelijk uit gezet worden nadat hij ooit 3 dagen volledig de weg kwijt is geweest. Wat te doen?

  1. jeroen zegt:

   Odette,

   Heb jij al een reactie gekregen. Ik heb namelijk hetzelfde probleem.

   groet,
   Jeroen

   1. iPhoneScreen.nl zegt:

    Beste Odette & Jeroen,

    Welke firmware (iOS versie) draaien jullie?
    Update je iPhone naar de meest recentste versie, momenteel iOS 5.0.1.

    Odette, je geeft aan dat je de iPhone onmogelijk uit kan zetten?
    Kun je wat specifieker zijn?
    Wat gebeurt er als je de uit/aan knop van de iPhone ingedrukt houdt? Krijg je dan wel de optie om je iPhone af te sluiten?

    In sommige gevallen kan het zijn dat de batterij van je iPhone niet meer goed functioneert en snel leegraakt of slecht oplaadt.
    In dit geval wordt het aangeraden om de batterij te vervangen, zie link naar het product in onze webshop (iPhone 3GS batterij)

    http://www.iphonescreen.nl/winkel/index.php/iphone-onderdelen/iphone-3gs/iphone-3gs-batterij-accu.html

    1. Laura zegt:

     Op de Iphone 3G is IOS 5.0.1. helaas niet mogelijk :-(

 5. jacqueline zegt:

  Ik heb hetzelfde. heb ioS5.01 ,,, software opnieuw geinstalleerd, nieuwe batterij laten plaatsen, helderheid gedimd,,,, noem allemaal maar op. Als ik s ochtends begin met 100% (om 7.00 uur) dan moet ik hem rond 14.00 echt gaan opladen, niet normaal. Ook ik heb een 3 GS.

 6. Jennifer zegt:

  Sinds gister loopt mijn batterij echt snel leeg (10% per uur). Ik heb IOS 6.0 erop staan. Als ik kijk naar de eerste tip (dus kijken naar verbruik sinds laatste 100% opladen) staat er bij zowel gebruik als stand by dezelfde tijd terwijl hij voornamelijk op mijn nachtkastje heeft gelegen. Ik heb geen nieuwe apps of iets dergelijks geïnstalleerd die deze leegloop verklaren. Wat kan ik doen?

  1. Elien zegt:

   Ik heb sinds kort ook dit probleem. Hoe heb je dit kunnen oplossen?

 7. Loes zegt:

  Sinds 2 weken heb ik een probleem met mijn batterij.
  Als hij onder de 25% komt valt ie uit, dan probeer ik ‘m weer aan te zetten en voor dat ik mijn toegangscode ik kan toetsen valt ie weer uit. Ik krijg ‘m dan met geen mogelijkheid meer in gebruik totdat ik ‘m in de oplader doe.
  Dus in principe heb ik maar 75% batterij. Ik heb iOS 6 erop staan.

  Wat kan ik doen?

 8. Jenny zegt:

  Ook ik heb sinds 2 weken hetzelfde probleem. De iPhone gaat heel snel leeg. Geen nieuwe apps er op gezet en ook al twee keer volledig leeggehaald en de reservekopie geplaats. Alle tips in acht genomen maar nog loopt hij heel snel leeg. Ik heb in februari 2013 mijn iPhone een jaar. iOS 6 staat er op. Wat is er aan de hand met mijn iPhone?

  1. kadir zegt:

   download nu eens de nieuwe 6.2 ios, dan is je probleem opgelost

 9. Wim zegt:

  Ik heb hetzelfde probleem als Loes en Jenny. Na een halve dag beperkt gebruik moet mijn Iphone weer aandoe oplader. Wie weet de oplossing?

  1. kadir zegt:

   download nu eens de nieuwe versie 6.2 op je iphone! dan is je probleem opgelost.

 10. Esab zegt:

  Mijn vader heeft ongeveer hetzelfde probleem sinds een aantal dagen. Hij heeft een nieuwe iPhone 4 met iOS6 en het ding vreet opeens batterij. Hij zegt dat hij de iPhone smorgens opgeladen heeft, hem de hele dag niet gebruikt heeft, en savonds was hij helemaal leeg! Terwijl hij hem dus niet gebruikt heeft. Er stonden geen apps open op de achtergrond. Iemand een idee wat de boosdoener kan zijn?

 11. Patrick zegt:

  Het is ook belangrijk dat je je telefoon eens in de 2 a 3 dagen even helemaal uit zet. Als je je telefoon weken achter elkaar aan laat staan, ook snachts, krijgt je telefoon nooit even rust.

  Je kunt het weerspreken, ik weet uit eigen ervaring dat het wel degelijk helpt.

 12. Inge zegt:

  ik heb sins 4 weken een iPhone 4 en heeft het ongeveer 3 weken fantastisch gedaan. nu heb ik het probleem dat de batterij als die 100% is na 3 uur helemaal leeg is. of ik hem nou gebruik of niet. ik vind het mateloos irritant en heb alles al uit gezet en hersteld enzo. kan toch niet dat de batterij kapot is als die zo nieuw is.

  AUB HELP ME:(

 13. mo el fezazi zegt:

  dimmen werkt, dat is dat klein beetje extra besparing!

 14. Jeroen zegt:

  mensen, als je een reservekopie terugzet kan het zijn dat je iphone nog steeds batterij vreet, configureer de iphone als een nieuwe dat kan ook helpen ;)

 15. Jelle Derckx zegt:

  Dank voor je tips!

 16. Anneke zegt:

  Hoi
  Ook ik had de lithiumbatterij leeg laten lopen en toen moest ik alles herstellen na het opladen.Niet doen dus!

 17. Amy zegt:

  Hallo,
  Mijn iphone 4 beeldscherm word donkerder na een halve minuut ongeveer.
  Ik wil gewoon dat het minimaal een halfuur fel licht blijft
  Weet iemand hoe ik dit oplos?

  1. Toet zegt:

   Beste Amy, ga naar
   stellingen
   helderheid/achtergrond
   zet het helemaal naar zonnetje.
   Dan terug naar
   instellingen
   algemeen
   automatische slot
   kies hoeveel minuten je wilt dat je telefoon blijft branden.
   Maar dan heb je wel kans dat je batterij sneller leeg is

 18. Mirac zegt:

  Als je hem 1x reset dan doet de batterij het ook beter

 19. Robert Webbe zegt:

  De tips op deze pagina zijn algemene tips. Als “ineens” je batterij veel korter mee gaat dan voorheen dan is er een ander probleem, het hang samen met de e-mail. Ik heb er vorig jaar een blog artikel over geschreven (http://robertwebbe.tweakblogs.net/blog/8950/mijn-iphone-is-heel-snel-leeg.html) en hoe je er vanaf kunt komen. Het probleem komt ook in iOS7 nog steeds voor.

 20. Henk zegt:

  een snel leeglopende accu had ik ook! Ik heb een backup teruggezet en weet ik allemaal niet meer maar niks hielp! wat heb ik gedaan…ik heb de Apple helpdesk gebeld en aldaar mijn probleem uitgelegd.Zij kunnen een batterij-test doen en hij zag over de lijn dat het niet aan mijn batterij lag ! Ik heb toen een aantal apps verwijderd die ik toch niet veel gebruikte zoals twitter,linkedin en nog wat apps.Daarna de boel weer opgestart en ja hoor,mijn batterij gaat weer de hele dag mee :-) dus bel apple en laat je batterij testen en daarna als het daar niet aan ligt een hoop apps verwijderen ! Misschien een slechte update van eenapp? Ik weet het niet,maar ik ben blij dat het opgelost is ! Succes !

 21. Indra zegt:

  Hallo,
  Ik heb sinds een week een Iphone 5s overgekocht die al een jaar oud was.
  Nu leek daar op het eerste zicht niks mis mee maar al snel merkte ik dat de batterij heel snel leegliep.
  Toen heb ik naar mijn batterijgebruik gekeken en zag ik dat mijn toegangs-en beginscherm 28% gebruikten!? Het meest van allemaal ! Dat terwijl ik mijn meldingen allemaal uitgezet heb behalve mijn berichten en oproepen zodat het scherm niet onnodig zou oplichten. Dit is toch niet normaal?
  ‘S nachts zet ik hem op “niet storen” en toch is de batterij leeg als ik wakkerword. De batterij is 2dagen geleden vernieuwd en het is nog steeds niet opgelost. Help,weet iemand aan wat dit ligt??

 22. Aniek zegt:

  Helpt het ook om iedere keer als je een app hebt gebruikt die helemaal af te sluiten?

 23. anoniem zegt:

  ja klopt dankjewel voor de tips inderdaad de helderheid is heel belangrijk. als je hem niet op automatisch zet dan gaat hij niet snel leeg.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.


*